Liga-Guerreras-Iberdrola-Logotipo-150

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets de les Dones, des de l’Handbol Sant Quirze volem fer públic i reiterar el nostre compromís per l’assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes a l’esport, en tots els seus àmbits.
Amb la situació de pandèmia que estem vivint hem vist molt afectat el món de l’esport i creiem que l’esport és servei essencial. Però també una eina de transformació de la societat.

Així doncs amb aquest poder volem fer una crida al pensament crític i a la responsabilitat personal i institucional, per a la igualtat i sororitat. Cal que siguem conscients de les desigualtats que també vivim al món de l’esport per poder avançar. I és per i això que apostem per;

  • Trencar amb els estereotips de gènere vers l’esport
  • Posicionar referents femenines en tots els àmbits. Volem més jugadores, entrenadores, preparadores físiques, arbitres, dones a les juntes directives, responsables a les entitats i presidentes.
  • Utilitzar vocabulari inclusiu, en els entrenaments, a les reunions de mares i pares, a les retransmissions de partits, a les entrevistes als mitjans de comunicació…
  • Acabar amb la diferenciació entre l’esport femení i masculí i les connotacions associades.
    Erradiquem totes aquelles actituds, comportaments o paraules que puguin arribar a provocar la cohibició, rebuig, discriminació o menyspreu a qualsevol dona. Perquè entre tots i totes farem que el futur i el present sigui igualitari.
    L’Handbol Sant Quirze per la Igualtat!

Ser dona, s’entrena i es juga tots els dies.

Feliç 8 de març.