Aquest dissabte l’Handbol Sant Quirze es disputava la primera plaça en l’últim partit de lliga. Al KiriArena, amb l’aforament complert, esperava viure un gran partit d’handbol, a més de celebrar amb el públic les fases d’ascens aconseguides la setmana passada.

Vist el precedent de la primera volta tot apuntava a un partit igualat, amb tensió i lluita pel títol de lliga. A l’inici les kiris van patir una mica amb desajustos en defensa i problemes per trobar la porteria rival, feien que l’electrònic marques 5 a 6 als 10 minuts. Ara bé, les noies de Dolo Martín, tenien molt clar el camí a seguir, així que un cop més les verd i vermelles van tancar la defensa, van explotar el treball de dissuasió i el blocatge defensiu aconseguint córrer en contraatac i donant la volta el marcador 20 minuts després, amb un resultat de 12 a 7. Les de Sant Quirze del Vallès estaven còmodes en defensa, podien córrer en transició i treure avantatge, en atac trobaven solucions amb la continuïtat de pilota. Tot i que semblava que tenien el partit controlat, un seguit de pilotes perdudes en atac van fer que les visitants seguissin vives el marcador. Es plantaven a la mitja part amb un 15 a 11 a favor, però amb 30 minuts encara per davant.

A la represa les del Vallès Occidental tenien clar que volien el títol i sumar la seva vuitena victòria consecutiva. I un cop més van mostrar-nos el seu gran nivell defensiu, provocant que les visitants optessin per jugar el 7 contra 6. Però un cop més l’equip es va adaptar ràpidament al nou plantejament ofensiu i Marina Millan, posant la cirereta a la seva gran actuació sota pals, va encadenar dos gols seguits de porteria a porteria. L’equip dirigit per Dolo Martín se sentia còmode en pista, i totes i cadascuna de les jugadores volia aportar el seu granet de sorra. Tot i la diferència el marcador, l’HSQ no va deixar de defensa, de córrer ni atac amb coherència, fins que les àrbitres del partit van donar per finalitzat el matx. Amb aquesta victòria per 29 a 21, l’equip aconseguia per segona vegada en la història del club guanyar el títol de lliga.

Ara l’equip esperarà el sorteig del pròxim dilluns a les 18 h per conèixer el seu rival en el doble enfrontament, per accedir a la fase final d’ascens a la màxima categoria estatal.

Des d’aquí aprofitem per felicitar a totes les integrants del primer equip femení de l’Handbol Sant Quirze, a més de totes les persones que han fet possible aconseguir aquest títol. Perquè ha estat un any complicat, per la pandèmia, la incertesa de la competició, els alts i baixos en el rendiment, però amb treball s’ha assolit el primer objectiu i no dubtem que seguiren així fins al final. Molta sort pel que queda de temporada! #somkiris