ESCOLA d'HANDBOL
HANDBOL SANT QUIRZE 50 – 30 HANDBOL EGARA
ESCOLA d'HANDBOL
ACLE GUISSONA 25- 21 INFANTIL FEMENÍ

 

 

HISTÒRIA

Sant Quirico de Tarrassa tenia una població de 1500 persones l’any 1953, era un municipi amb moltes penúries econòmiques i la seva economia es basava en l’agricultura tot i que molts habitants treballaven a les fàbriques tèxtils de la ciutat veïna: Sabadell.

Acció Catòlica i los 7 Machos

L’handbol a la zona del Vallès és un esport que es va començar a practicar a Sabadell sota el nom Frente de Juventudes, un equip format, en part, per població santquirzenca que treballava i estudiava a la ciutat veïna. D’aquesta manera la manca d’opcions de lleure i el sorgiment de Frente de Juventudes va concloure amb la creació el 1952 d’Acció Catòlica, primer equip d’handbol de Sant Quirze. Vestien amb una samarreta verda i pantalons vermells: equipació plagiada d’un equip de bàsquet americà.

El nombre de joves a Sant Quirco interessats en jugar a handbol va augmentar ràpidament, tant és que van acabar batejant un segon equip anomenat Los 7 Machos què entrenaven i jugaven a la pista parroquial pagant fins a 15 pessetes, a diferència d’Acció Catòlica que ho feia de franc. La rivalitat entre els dos equips era merament esportiva, fet que queda evidenciat en la construcció de la pista esportiva en què van participar membres i afeccionats dels dos equips.

Durant els primers anys no hi havia vestuari i els jugadors es canviaven a la casa de Cal Guerra (actual ajuntament), i després dels entrenaments es banyaven a la bassa de la masia Can Feliu.

Fusió i Naixement de l’Handbol Sant Quirze

L’any 1953 un torneig nocturn s’organitza per Frente de Juventudes on els 7 Machos no van poder inscriure’s amb aquest nom i van passar a anomenar-se Atletico San Quirico. Just després del torneig (setembre de 1953) annexionen els equips Atletico San Quirico i Acció Catolica donant lloc al naixement del Club Balonmano San Quirico.

El gran nombre d’afeccionats i interessats a l’esport conclou amb la creació dins el club d’un equip A i un B. A partir d’aquest moment el món de l’handbol va créixer amb nous equips; anys més tard es va implementar l’handbol base i, fins i tot, minihandbol.

Hi Han hagut moltes derrotes per poder arribar als èxits del que podem presumir. Però ara, en 2021, hem fet història, portant al primer equip femení a Divisió d’Honor i al primer equip masculí a Divisió d’Honor Plata.